2 Nisan tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla, “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir. Otistik çocukların toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir.
Otistik çocukların sosyal hayatta yer alabilmeleri ve kendi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca bağımsız karşılayabilmeleri, en iyi eğitimi almaları bizim öncelikli hedefimizdir. Otizmin bugün için bilinen tek tedavisi özel eğitimdir. Özel Eğitim Uygulama Merkezlerimiz, özel çocuklarımızın topluma kazandırılmasında ve onların eğitimlerini en iyi şekilde almaları için gücümüze güç katmaktadır. Memnuniyetle belirtmeliyim ki, yapılan yasal düzenlemelerle engellilerin sosyal, ekonomik, kültürel hayata katılmasına ilişkin yapılan çalışmalar her geçen gün daha iyiye gidiyor. İlimizde de bunun yansımalarını görüyoruz. Güçlü ve dinamik bir yapıya sahip devletimiz, engellilerin eğitim, istihdam, sağlık hizmetleri, bakım ve sosyal güvenliğe ilişkin sorunlarının çözümünde gücünü her daim hissettirerek, duyarlılık ve farkındalık yaratma yolunda ilerlemeye devam edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Dünya Otizm ve Farkındalık Günü’nün kamu kurumları açısından farkındalığın gelişmesine katkı sağlamasını 2018 yılının, İlimiz için devlet kurumlarıyla, alanda çalışan güçlü sivil toplum kuruluşları arasında nitelikli işbirliğine vesile olmasını, bu sinerjinin toplumda daha yüksek düzeyde otizm farkındalığı oluşturmasını diliyorum. Bu çocuklar için hepimiz üzerimize düşen görevleri en iyi şekliyle yerine getirmeliyiz. Kapımız ve gönlümüz her zaman kendilerine açık olacak. Bütün otizmli çocuklarımızı, ailelerini, eğitmenlerini, sevenlerini sevgi ve saygıyla selamlıyorum.